Over Poolse Vis

Stichting Theatergroep Poolse Vis maakt fysieke voorstellingen met absurde humor waarbij beeld de drager is van het verhaal.

Poolse Vis werd in 2005 opgericht door de theatermakers Eveline Agema en Inge Voskamp en is gevestigd in Hoorn. Het gezelschap experimenteert met en zoekt de grenzen van het eigen vakgebied op; Agema en Voskamp zijn geïnteresseerd in de raakvlakken tussen theater, dans en beeldende kunst en werken makkelijk samen met makers uit andere disciplines. Ook letterlijk treedt Poolse Vis buiten de traditionele theaterruimtes, om de eigenschappen en waarden van specifieke locaties (bv.een woonkamer, tuin, garage, expositieruimte) mee te nemen in hun onderzoek naar alledaagse omgangsvormen en rituelen. Dit gebeurt altijd in de eigenzinnige stijl van Poolse Vis: fysiek, energiek en absurdistisch. Het werk van Poolse Vis is abstract, maar herkenbaar en toegankelijk; er is altijd ruimte voor de persoonlijke verbeelding van het publiek.
Poolse Vis speelt voornamelijk op festivals in zowel binnen- als buitenland. Ook worden er workshops en cursussen fysiek spel aangeboden.

moei zwart wit

Artistieke kern: Eveline Agema en Inge Voskamp
Productie: Agnes Voskamp
Regisseurs: Merel van Gaalen, Vital Schraenen e.a.